Sale!
ISBN: 978-86-8190-613-2

Izgubljeni i druge drame

Originalna cena je bila: 1,800.00 RSD.Trenutna cena je: 1,620.00 RSD.

Evald Palmetshofer

S nemačkog prevele: Bojana Denić i Marija Karaklajić

Žanr: Drama

Godina izdanja: 2023.
Povez: Broširani (mek)
Pismo: Latinica
Format: 13.5×20.5 cm
Broj strana: 423

Dizajn korica: Dina Radoman

Izdavači: Srebrno drvo & Treći Trg

 

 

Compare
Kategorije: ,

Opis

Izgubljeni i druge drame sadrži tri komada Evalda Palmetshofera, jednog od najzanimljivijih savremenih dramskih pisaca nemačkog jezika. Jezik kojim piše moćan je, iznenađujuć i menja se iz drame u dramu. Njegovi likovi često su dezorijentisani i pitaju – ima li koga? ali odgovora nema. Nebo je prazno a stvorenja na zemlji prepuštena su sama sebi, kaže Palmetshofer.

Ima li koga? Pitaju se iznova mnogi Izgubljeni u nadi za postojanjem nekog višeg autoriteta. Ali niko ne odgovara. Oni tumaraju, formirajući zajednicu izgubljenih. Među njima je i Klara, izgubljena u potrazi za sobom i smislom. Ali stvarnost je brutalna i udara iznenadno.

Između prošlosti i sadašnjosti, između zatvora i suda, kuhinje, kreveta i bolnice, drama neudata napisana je neprirodnim, ritmičkim jezikom i preispituje živote tri žene. To je polimorfno sećanje, suđenje, saslušanje i sledi nit koja se proteže kroz tri generacije vodeći do tačke nepravde i krivice. Otkad je bog mrtav, nebo je prazno kaže Mani u drami hamlet je mrtav, neme slile teže, a Palmetshofer nas vodi ispod sjajne površine društvenih pravila i bontona u disproporciju između onoga što likovi misle i onoga što govore. Mračne pobude, želje i porodične tajne izaći će na videlo.