Sale!
ISBN: 978-86-6407-250-2

Lu Rid: jedan život

2,250.00 дин.

Entoni DiKertis

Prevod: Novica Petrović

Žanr: Biografija

Godina izdanja: 2023.
Povez: Broširani (mek)
Pismo: Latinica
Format: 15x22cm
Broj strana: 624

Dizajn korica: Dragana Nikolić

 

Compare

Opis

Entoni DiKertis je sjajan pripovedač, pisac koji je uzor drugim piscima, stvaralac koji bol pretvara u lepotu onako kao je Lu to činio u svojim pesmama.

BONO

Jedan briljantan umetnik pronašao je biografa koji je bio u stanju, kako je Lu to rekao, „da se nosi sa vatrom“ i da bude najautoritativniji tumač njegove muzike i njegovog života.

STING

Lu Rid – Jedan život najlucidnije je napisana biografija kontroverzne legende alternativnog roka. Da je bio u prilici da je pročita, Ridu ne bi prijala. U tome se ogleda jedan od najvećih kvaliteta ove knjige.

NOVICA PETROVIĆ

Nastala kao plod brižljivog istraživanja i veoma promišljeno napisana, ovo je najbolja biografija o Ridu ikada napisana.

NJUJORK TAJMS BUK RIVJU

Knjiga koja zaokuplja čitaočevu pažnju, puna novih saznanja koja je DiKertis znalački saopštio čitaocima.

PIČFORK

Kao pevač i kompozitor pesama Velvet andergraund i proslavljeni solo izvođač, Lu Rid je izumeo alternativni rok. Njegova muzika, koja je istovremeno vrhunac svetosti i perverznosti, prevazišla je žanrovske granice, obraćajući se milionima slušalaca, inspirišući novu generaciju muzičara i zauvek menjajući način na koji razmišljamo o toj ikoničkoj eri seksa, droga i rokenrola. Tokom čitave svoje karijere, koja je potrajala pet decenija, Rid je predstavljao oličenje umetničke samosvesti i uspevao je da predstavi lepotu, paranoju i dinamičnost svoga vremena u nizu hitova, eksperimentalnih albuma i posredstvom svoje ličnosti koja je uvek bila u centru pažnje. Ovo je uzbudljiva, provokativna priča o njegovom kompleksnom životu. Cenjeni saradnik časopisa Roling stoun, Entoni DiKertis intervjuisao je Rida više puta i dobro ga je poznavao. Zalazimo duboko u svet andergraund umetničkih klubova i osluškujemo dok Velvet andergraund u studiju snimaju svoja najznačajnija ostvarenja, a takođe uživamo u detaljima Ridovih odnosa sa legendama poput Endija Vohola, Peti Smit i Dejvida Bouija. Prepuna novih saznanja, otkrivalačka i intimna, biografija Lu Rid predstavlja uzbudljivi omaž jednoj esencijalnoj ikoni američke kulture.

Knjiga Lu Rid: Jedan život u pretplati na sajtu do 19. aprila 2024. godine sa popustom od 50%!