Sale!
ISBN: 978-86-6407-177-2

Ljubav i slične stvari

Original price was: 1,100.00 RSD.Current price is: 990.00 RSD.

Terese Tungen

Sa norveškog preveo Radoš Kosović

Godina izdanja: 2022.
Žanr: Priče
Povez: Broširani (mek)
Pismo: Latinica
Format: 13.5×20.5 cm

Broj strana: 249

Dizajn korica: Dragana Nikolić

Compare
Kategorije: ,

Opis

U zbirci Ljubav i slične stvari Terese Tungen se bavi ljubavlju, strašću i bolom. Magni ne može da zaboravi staru ljubav iz studentskog doba. Erik prepoznaje bivšu devojku na ulici i dvoumi se da li da je pozdravi ili da se sakrije. Kad Astridin dečko ode u Ameriku da studira, ona pronalazi utehu u kostimu medveda.
Koliko je ljubav stvar naših izbora, a koliko slučajnosti i okolnosti? Ponekad se ljudi sretnu u pogrešnom trenutku, ili shvate da ljubav ne znači isto za oboje. U ovoj zbirci autorka promišlja i piše o neprevaziđenim temama kao što su sukob razuma i osećajnosti, trenutka i sudbine. Njene priče su ujedno izrazito aktuelne u vremenu u kojem se postulati konvencionalnog ljubavnog odnosa i zajedničkog života menjaju.

 

U kratkim pričama Terese Tungen zatičemo diskretnu prisnost i nežnu ozbiljnost. Intimne su ali ne i nametljive, vešto napisane ali bez nepotrebne pretencioznosti. Autorka je verovatno inspirisana delima Alis Manro.

Ejvind Miklebust

 

U ovoj visoko koncentrovanoj, ali uzdržanoj i jednostavnoj knjizi kratke proze, Terese Tungen preispituje međuljudske odnose i omogućava čitaocu da prepozna svoj život.

Vort land