Saša Dimoski

Saša Dimoski (1962, Beograd) prvi roman Štićenik objavio je 2008. godine (Samizdat B92), postajući instantno prepoznatljiv po osobenom autorskom rukopisu i strastvenom zamahu u opisivanju nekih od najtraumatičnijih scena i događaja iz poslednjih decenija.
U drugoj knjizi Čarobni trenuci i druge priče (Književna radionica Rašić, 2013), elemente fantastike koristi kao sredstvo za lucidnu dekonstrukciju i kritiku društvene realnosti, kao i u debitantskom romanu.
Novim romanom Čudo u Korporaciji (Treći Trg i Srebrno drvo, 2020), Dimoski nastavlja da gradi fantastično maštovit, a motivaciono i logički krajnje realističan i ubedljiv literarni svet u koji se lako možete uvući, a teško iz njega izaći.

Odlomci iz knjige Čudo u Korporaciji:

 

Volumen, mekoća i sjaj… Mislim da sam ja oličenje reklama za šampon: isfenirana, izdepilirana, čokoladirana, utegnuta, botoksirana, izmasirana i egzotičnim uljima impregnirana Menadžerka kojoj ni po pravilniku ne smeš da se obratiš u liftu.

„Vi što ste gore, desnom nogom zgazite učesnika koji leži pod vama“, kaže Instrukorka i klekne nad jednim ukočenim telom. „Ovde između lopatica… stavite stopalo i prenesite svu težinu u njega. Bez pitanja!“ Zatim je skočila na noge i unela se u lice jednom od učesnika. „Vi odozgo, smejete se pobedničkim smehom, hohohoho; a vi koji ste na podu, da li me čujete, vi se smejete ljubaznim, krotkim i vrlo prijatnim smehom, ihihihihihi… ihihihihihi… ihihihihihi… Da li me čujete?“

Sale!

Čudo u Korporaciji

Original price was: 960.00 RSD.Current price is: 720.00 RSD.

Saša Dimoski

Žanr: Roman
Godina izdanja: 2020.
Povez: Broširani (mek)
Pismo: Latinica
Format: 13.5×20.5 cm

Broj strana: 212

Dizajn korica: Dina Radoman

Biblioteka: Buka & Bes

Treći Trg i Srebrno drvo

 

 

 

Sale!

Između svetova

Original price was: 1,100.00 RSD.Current price is: 990.00 RSD.

Saša Dimoski

Godina izdanja: 2022.
Žanr: Roman
Povez: Broširani (mek)
Pismo: Latinica
Format: 13.5×20.5 cm

Broj strana: 177

Dizajn korica: Dina Radoman

Tags:
X