Sale!
ISBN: 978-86-6407-219-9

Ko od vatre: Rat, koncertna turneja i vaskrsenje Lenarda Koena

Originalna cena je bila: 1,190.00 RSD.Trenutna cena je: 1,071.00 RSD.

Mati Fridmen

Prevod: Novica Petrović

Žanr: Biografija

Godina izdanja: 2023.
Povez: Broširani (mek)
Pismo: Latinica
Format: 13.5 x 20.5cm
Broj strana: 193

Dizajn korica: Dragana Nikolić

 

Compare

Opis

Knjiga Ko od vatre veoma upečatljivo vraća čitaoca u jedan period iz života Lenarda Koena i istorije Izraela. To je priča o jednom mladom umetniku u krizi i o jednoj mladoj zemlji u ratu, i o snažnom odjeku njihove uzajamne empatije. Divna knjiga koja dugo zaokuplja misli čitaoca.“

Nikol Kraus

 

Fascinantna knjižica.

Times Literary Supplement

 

Fascinantna i napeta priča o vremenu koje je Lenard Koen proveo u Izraelu tokom Jomkipurskog rata vođenog 1973. Obavezno štivo za sve koji bi da znaju svaki detalj o Lenardu Koenu, koje sadrži odlomke iz njegovih neobjavljivanih rukopisa iz tog vremena. Saosećajno i promišljeno napisana knjiga.

Suzan Vega

 

Intrigantna priča, nalik paraboli, o trubaduru sklonom pacifizmu koji iznova otkriva svrhu svoga stvaralaštva u Sinajskoj pustinji tokom Jomkipurskog rata 1973. No, ona je i više od toga. Viđeno iz Fridmenove reporterske perspektive, Koenovo putovanje takođe postaje deo mnogo šire istorijske sage o Izraelu i jevrejskoj dijaspori. A kao što mogu potvrditi mnogi ljubitelji Koenovog stvaralaštva, muzika koja je nastala iz ovog neverovatnog preseka gotovo da ima snagu otkrovenja.

Dajen Koul, WASHINGTON POST