Sale!
ISBN: 978-86-6407-216-8

Istorija moje seksualnosti

рсд1,100.00 рсд880.00

Tobi Lakmaker

Godina izdanja: 2023.
Povez: Broširani (mek)
Pismo: Latinica
Format: 13.5×20.5 cm

Broj strana: 179

Dizajn korica: Dragana Nikolić

Compare
Kategorije: ,

Opis

Sofi je mlada žena iz Amsterdama koja se ne oseća ženstveno i privlače je žene. Sebe opisuje kao osobu koja je u zabludi u gotovo svakom pogledu: „U pogledu momaka, u pogledu devojaka, u pogledu pravih odgovora, a još važnije: u pogledu pravih pitanja.“ Istorija njene seksualnosti počinje gubitkom nevinosti, a završava se neposredno pre nego što počinje da posećuje bolnicu gde može da postane „manje devojka, a više momak“. U međuvremenu, priča nam o svom haotičnom životu i seksualnim iskustvima: o muškarcima, o ženama, ni o kome, o usamljenosti, strahu – uz mnogo urnebesnih anegdota.

Pisac očigledno uživa dok raspreda o svom životu – ali stičemo utisak da se iza otvorenosti i iskrenosti u pripovedanju krije nesigurnost, dok srdit povišeni glas predstavlja način da se zamaskira ranjivost. Spoj odvažnosti i krhkosti karakterističan je za piščev stil koji prevazilazi binarne kategorije.

Istorija moje seksualnosti obiluje oštroumnim zapažanjima i briljantnim analogijama i podseća na rana dela jednog od najznačajnijih savremenih holandskih pisaca Arona Grunberga, ili nešto optimističnijeg Lovca u žitu. Međutim, to je pre svega očaravajuća knjiga o potrazi mlade žene za identitetom i ljubavlju.

 

sa sajta Holandskog fonda za književnost