Sale!
ISBN: 978-86-6407-065-2

More i zaustavljene priče

Originalna cena je bila: 900.00 RSD.Trenutna cena je: 800.00 RSD.

More i zaustavljene priče Neva Lukić

Godina izdanja: 2018.
Povez: Broširani (mek)
Pismo: Latinica
Format: 13.5×20.5 cm

Broj strana: 173

 

 

Compare

Opis

U ovoj knjizi uživaće oni koji od književnog teksta traže igru jezika, paradokse, fantastiku, humor…  Bez ikakve sumnje, u najboljim pričama ove zbirke Neva Lukić se može imenovati kao novi, ženski spoj Orvela i Harmsa 21. veka, ona predstavlja autentičan književni talenat.

Svetlana Tomić

 

Neva Lukić iznenađuje distopijskom slikom budućnosti koja je komična koliko i tragična. Kako je poznato, distopijski svijet se temelji na radikaliziranim svojstvima nekog sadašnjeg društva, a Lukić je pronašla bizaran element današnjih pravila ponašanja koji odlično izvrće satiri.

Fantom slobode

 

Može se reći da je More i zaustavljene priče neobično književno djelo koje spaja poeziju i prozu, suvremenost i tradiciju. Neke se teme provlače djelom Neve Lukić još od početka njezina stvaralaštva: propitivanje mogućnosti komunikacije među ljudima i sklonost fantastici. Autorica se poigrava tradicionalnim žanrovima poput bajke, mita, priče i pjesme, te sagledavanjem problema suvremene svakodnevice u neobičnim okvirima fantastike.

Vesna Solar

Priče ove knjige nipošto nisu zakukuljeni, nečitljivi, odnosno neshvatljivi tekstovi koji često nastaju strujom svijesti, odnosno podsvijesti. Naprotiv, autorica njeguje svaku rečenicu, prelijeva je u drugu, stvara logiku teksta koji je obogaćen raskošnim metaforama, dajući tako svojim dubinskim mislima i doživljajima i raskošnu slikovnost.

Lada Žigo

 

Ove priče ne nude neke znanstvene ili filozofske odgovore na pitanja ostanka i postanka, ali nude mnoge poetične vizije mogućih ishoda u snalaženju čovjeka, čovječanstva, svjetskog duha ili uprave čitava svemira s nečim što je nastalo kao nenaručeno, ali kad je već tu moramo se naučiti nekako nositi s time.

Glas Istre, Davor Šišović