Jelena Anđelovska

Jelena Anđelovska je iz Beograda, a od 2005. godine živi u Novom Sadu, gde je diplomirala dramaturgiju na Akademiji Umetnosti. Osnovala i nekoliko godina vodila novosadski poetski program „Poezija u kući”. Radila kao novinarka, konobarica, SOS konsultantkinja za žene u nasilju, organizatorka mnogih društveno-umetničkih programa, prevoditeljka sa engleskog, itd. Autorka dve zbirke poezije Domovina, bes, mašina(Akademie Schloss Solitude, 2013) i 09:99 ujutru (Kontrast Izdavaštvo, 2016). Pesme su joj prevođene na engleski, nemački, italijanski i mađarski jezik. Izvodi poeziju u saradnji sa muzičarima i vizuelnim umetnicima.  Objavljuje kolumne u Milica magazinu i na portalu Glif.

WILKE INTRUDER

automatski tekst

O MAJCI: Majka je trešnjin cvet na Suncu beličasti odsjaj njene nežnosti zauvek se ucrtao u mojim obrazima i odatle sva moja erotika dolazi.

O majčinstvu : odrasla sam sa majkom kao mala spavala sam sa njom u krevetu ona me je čuvala od nemani i lopova za koje je verovala da obigravaju oko naše sobe i to lopovi duša lovci na tela razbojnici svesti da i mene kao i nju mogu oteti ona bi ustala i zaklanjajući mene svojim telom ona bi motkama terala bande kočijaša jahača njihovih životinja i žena koje su uprezali da dođu po nas oni su nekako ulazili u sobu i ja sam mirno spavala znajući da će ih ona ugledati da će ih ona oterati sama ih nikada nisam videla kada bi me ljudi pitali onih dana da li bih volela da sam majka ne ne bih volela da ikada budem majka jer je to naporan posao i neophodno je nositi oružje u svim majčinskim ratovima za spas sveta deteta a ja ne podnosim oružje.

Tags:
X