Sale!

Paket NOVI NORDIJSKI ŽENSKI ROMAN

Original price was: 4,250.00 RSD.Current price is: 2,550.00 RSD.

Compare

Opis

Paket sadrži 4 knjige:

 

DAJ KOLIKO MOŽEŠ UZMI KOLIKO TI TREBA – Ulaug Nilsen

Izvrstan portret porodice na ivici pucanja. […] Nilsenova je impresivno vešta u dočaravanju likova. Kroz više narativnih glasova saznajemo o tome kako oni vide jedni druge. A svima samo što nije prekipelo, nemilosrdni su po pitanju razotkrivanja drugih (i sebe).

Maja Truberg Djuve

 

SREĆAN KRAJ – Maren Uthaug

Nikolas je pogrebnik, kao što je bila i njegova majka Lone Hele, a i njen otac, Kristijan V. Naime, Nikolas je sedma generacija pogrebnika. Nevolja nastaje kad Nikolasa mrtvi počnu da zanimaju na jedan drugačiji način. U nastojanju da razume samog sebe i vlastite mračne strasti, on se vraća u prošlost i pretresa porodičnu istoriju.

 

POVEST O BOLNIM VREMENIMA – Ulaug Nilsen

Roman koji zaista pogađa pravo u metu i ostavlja dubok utisak dugo nakon čitanja. Jer šta ako rodite sina koji u početku deluje potpuno normalno – čak neobično bistro – ali čiji razvoj prestaje od treće godine nadalje? To se desilo autorki Ulaug Nilsen, koja koristi svoje iskustvo i piše izuzetno snažnu i dirljivu ljubavnu priču o svom autističnom sinu, a ujedno i njemu posvećenu. U njoj se bavi sumnjom i tugom i iscrpljujućom borbom protiv sistema koji bi trebalo da im pruži podršku, ali takođe govori i o ljubavi, bljeskovima sreće i golemom borbenom duhu. Ovogodišnji dobitnik nagrade Brage u kategoriji fikcije pristupačan je i lak za čitanje, no ipak izuzetnog književnog – i ljudskog – kvaliteta.

Dagavisen

 

KNJIGA O ŽALOSTI – Marija Navaro Skaranger

Oslobađajuće direktan roman o onome što žalost čini ljudima. U trezvenoj prozi Marije Navaro Skaranger priroda žalosti je predstavljena kao nešto promenljivo, što se talasa, dolazi i odlazi… Knjiga o žalosti sadrži svetlost, dok je ujedno puna očajanja… Lucidan i vešto napisan roman o mnogim nijansama žalosti.

Ane Merete K. Prinos, Aftenposten