NAGRADNI KONKURS ZA POEZIJU FESTIVALA ``TRGNI SE! POEZIJA!`` TREĆEG TRGA I SREBRNOG DRVETA

Ovogodišnji nagradni konkurs Trećeg Trga i Srebrnog drveta namenjen neobjavljenim rukopisima poezije, odnosno autorkama i autorima koji pišu poeziju na srpskom jeziku i međusobno razumljivim jezicima nastalim iz srpskohrvatskog jezika.

Konkurs se raspisuje za rukopise prve ili bilo koje druge knjige poezije autorki i autora iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Odabrani originalni rukopis biće objavljen u biblioteci „12/19“. Nagrađeni autor/ka i knjiga biće predstavljeni na 18. Trgni se! Poezija! Festivalu evropske poezije do 10. do 12. oktobra 2024, Beogradskom sajmu knjiga i posebnim promocijama.

 

Rukopis je potrebno poslati u word formatu, sa sledećim podacima :

 

1) Na prvoj stranici dokumenta:

  • Naslov rukopisa
  • Ime i prezime autora
  • Adresa
  • Mejl adresa
  • Kontakt telefon
  • Fotografija autora

2) Na drugoj stranici dokumenta:

  • Kratka biografija autora

 

3) Od treće stranice:

  • Tekst knjige u Times New Roman fontu (veličina 12, latinica/ćirilica, style: no spacing, obavezna upotreba tabulatora, navodnika i svih dijakritičkih znakova), uz obavezan sadržaj na početku (spisak naslova pesama).

Rukopisi se primaju ove godine od 21.3. do 21.4. isključivo na mejl trecitrg.konkurs@gmail.com

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Trećeg Trga www.trecitrg.rs  i na FB stranici https://www.facebook.com/TreciTrg/ najkasnije do kraja jula 2024.

Nagrada podrazumeva objavljivanje knjige i autorski honorar, organizovanje promocije i učešće na Festivalu evropske poezije u Beogradu.

Slanjem rukopisa na konkurs autorke i autori daju saglasnost (autorska prava) Trećem Trgu za objavljivanje nagrađenog rukopisa za teritoriju Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, i prihvataju obavezu saradnje sa urednicima i dizajnerima, prihvataju eventualno odbijanje rukopisa i obavezuju se da do proglašenja rezultata konkursa isti rukopis neće biti objavljen kod drugog izdavača. Takođe, ukoliko je rukopis poslat na druge konkurse, kandidati su obavezni da o tome obaveste Treći Trg.

Nepotpune i zakasnele prijave neće biti razmatrane. Nepridržavanje propozicija konkursa povlači diskvalifikaciju rukopisa.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na mejl  trecitrg.konkurs@gmail.com

Vaš Treći Trg

Prijava za konkurs