NAGRADNI KONKURS ZA POEZIJU FESTIVALA ``TRGNI SE! POEZIJA!`` I TREĆEG TRGA

Nakon uspešno realizovanih konkursa prethodnih godina,  ovogodišnji konkurs namenjen je autorkama i autorima do 35 godina i isključivo pesničkim rukopisima.

Konkurs se raspisuje za rukopise prve ili bilo koje druge knjige poezije autorki i autora iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore napisane na našem jeziku.

Na konkurs se mogu prijaviti autorke i autori od 18 do 35 godina koji pišu poeziju na našem jeziku, odnosno međusobno razumljivim jezicima (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora).

Odabrani originalni rukopisi biće objavljeni u prestižnoj biblioteci „12/19”. Autori i knjige biće predstavljeni na Beogradskom međunarodnom festivalu poezije i knjige Trgni se! Poezija!, Beogradskom sajmu knjiga i posebnim promocijama.

 

Rukopis je potrebno poslati u word formatu, sa sledećim podacima :

 

1) Na prvoj stranici dokumenta:

  • Naslov rukopisa
  • Ime i prezime autora
  • Adresa
  • Mejl adresa
  • Kontakt telefon
  • Fotografija autora

 

2) Na drugoj stranici dokumenta:

  • Kratka biografija autora

 

3) Od treće stranice:

  • Tekst knjige u Times New Roman fontu (veličina 12, latinica, style: no spacing, obavezna upotreba tabulatora,  navodnika i svih dijakritičkih znakova), uz obavezan sadržaj na početku (spisak naslova pesama).

Rukopisi se primaju ove godine od 15.1. do 15.3.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Trećeg Trga www.trecitrg.rs  i na FB stranici https://www.facebook.com/TreciTrg/ najkasnije do kraja maja 2022.

Nagrada podrazumeva objavljivanje knjige i autorski honorar u vrednosti 10% od tiraža, organizovanje promocije i učešće na Beogradskom festivalu poezije i knjige.

Slanjem rukopisa na konkurs autorke i autori daju saglasnost (autorska prava) Trećem Trgu za objavljivanje nagrađenog rukopisa za teritoriju Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, i prihvataju obavezu saradnje sa urednicima i dizajnerima, prihvataju eventualno odbijanje rukopisa i obavezuju se da do proglašenja rezultata konkursa isti rukopis neće biti objavljen kod drugog izdavača. Takođe, ukoliko je rukopis poslat na druge konkurse, kandidati su obavezni da o tome obaveste Treći Trg.

Nepotpune i zakasnele prijave neće biti razmatrane. Nepridržavanje propozicija konkursa povlači diskvalifikaciju rukopisa.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na mejl  trecitrg.konkurs@gmail.com

Vaš Treći Trg

Prijava za konkurs